STEM Ρομποτική


Δημιουργικός Συνδυασμός Επιστημών, Τεχνολογίας &Τέχνης, μέσω Κατασκευών & Προγραμματισμού.

Μαθήματα και στα Αγγλικά.Εκπαιδευτική Ρομποτική- Educational Robotics 


Ένα  νέο εκπαιδευτικό και ταυτόχρονα ψυχαγωγικό εργαλείο. Μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία.

Ενέχει  δύο   δραστηριότητες: μια κατασκευαστική και μια προγραμματιστική.

Τα παιδιά μεταμορφώνονται σε μικρούς επιστήμονες, οι ιδέες  τους εφαρμόζονται σε πραγματικές κατασκευές που φτιάχνουν τα ίδια  με τα αγαπημένα τουβλάκια της Lego, LegoWeDo2, Lego Mindstorms EV3, & μέσω του υπολογιστή  τις προγραμματίζουν με  εντολές και τους  δίνουν ζωή! 

Ανακαλύπτουν τον κόσμο της μηχανικής και να τον συνδυάζουν με τον κόσμο της πληροφορικής, λαμβάνουν πολύτιμα εφόδια που βοηθούν και  στις σχολικές τους επιδόσεις.

Το εκπαιδευτικό πακέτο  περιέχει επεξεργαστή , αισθητήρες  ως εισόδους, κινητήρες ως εξόδους και δομικά στοιχεία για την ολοκλήρωση της κατασκευής. Κάθε κατασκευή διαθέτει «τεχνητή νοημοσύνη» που είναι προϊόν της αλγοριθμικής σκέψης των μαθητών και πραγματοποιείτε    μέσω προγράμματος εντολών  που συντάσσουν εύκολα οι ίδιοι μεσω Η/Υ ή tablet, ασύρματα συνδεδεμένου με τη ρομποτική κατασκευή.

50% Special Offer   με εγγραφή σε τμήμα Αγγλικών

μέσα από την εκπαιδευτική μεθοδολογία , μοντέλο  STEM (Science Technology Engineering Mathematics) 

& την ενεργή συμμετοχή , στα παιδιά αναπτύσσονται ;

Κοινωνικές δεξιότητες  & συνεργατική μάθηση  καθώς δουλεύουν σε ομάδες 

Αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση για τις ικανότητές τους

Λογική και Κριτική Σκέψη ( σχέδιο κατασκευής – προγραμματισμός – δοκιμή κατασκευής – αξιολόγηση κατασκευής)

Φαντασία στη δημιουργία ( χρόνος –χώρος – πόροι κατασκευής)

Επίλυση προβλημάτων και προκλήσεων

Αλγοριθμικός τρόπος σκέψης

Παρατηρητικότητα & Αντίληψη ( εντοπισμός & επίλυση  προβλημάτων στην κατασκευή και στον προγραμματισμό.

Καλλιτεχνικά ερεθίσματα 

Καινοτομία και νέες ιδέες ( έρευνα για νέους τρόπους κατασκευής και προγραμματισμού)

Ενθουσιασμός για Μάθηση (Παροχή κινήτρων για μελέτη και ενασχόληση με την επιστήμη και την τεχνολογία)

1.Εκπαιδευτική Ρομποτική με  Lego WeDo2 & Δημιουργικός Προγραμματισμός με Scratch – για παιδιά  Γ έως  ΣΤ  Δημοτικού  

Τα παιδιά, χρησιμοποιώντας το εκπαιδευτικό Υλικό , WeDo 2.0 &  τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch 2.0, θα υλοποιήσουν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή τις δικές τους διαδραστικές ιστορίες, παιχνίδια και κινούμενα σχέδια. Έτσι θα εξοικειωθούν με όλες τις βασικές προγραμματιστικές δομές και θα καλλιεργήσουν την αλγοριθμική τους σκέψη. Μέσω αυτής της πολύτιμης δεξιότητας θα μπορέσουν να έχουν μία πιο εκ βαθέων γνωριμία με τους επιστημονικούς χώρους, όπως τα Μαθηματικά, την Τεχνολογία και την Πληροφορική.

 

2. Εκπαιδευτική Ρομποτική με Lego Mindstorms NXT, EV3 & Arduino – για παιδιά Ε έως  ΣΤ Δημοτικού, Γυμνασίου & Λυκείου

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μαθητές καταπιάνονται με πιο σύνθετες κι απαιτητικές κατασκευές χρησιμοποιώντας το Εκπαιδευτικό πακέτο Lego Mindstorms EV3. Σε αυτό το στάδιο χρησιμοποιούν πολλούς  αισθητήρες (κίνησης, χρώματος, αφής κλπ.) και μοτέρ και μπορούν να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν τα δικά τους ρομπότ. Κάνοντας χρήση το επίσημο λογισμικό της LEGO®, οι μαθητές καλούνται να πειραματιστούν προσπαθώντας να λύσουν με το ρομπότ που κατασκεύασαν πάσης φύσεως προβλήματα της Μηχανικής, της Φυσικής και της Γεωμετρίας.

Στη συνέχεια, ακολουθεί το Arduino. Η πλακέτα Arduino είναι τη ναυαρχίδα ενασχόλησης με τον προγραμματισμό και τα ηλεκτρικά κυκλώματα. Κατασκευάζονται σενάρια κλιμακωτής δυσκολίας που οι ίδιοι μαθητές καλούνται να υλοποιήσουν γράφοντας κώδικα σε C++.

Παράλληλα, πρωτογνωρίζουν τις έννοιες, όπως κύκλωμα, τάση, pin, led, breadboard 

Η καινοτομία όμως είναι και κάτι άλλο: είναι η πρωτοποριακή ιδέα της δημιουργίας που θα προκαλέσει τις ανθρώπινες αισθήσεις δίνοντας λύση σε δισεπίλυτα προβλήματα. Η Tέχνη, λοιπόν, και η απουσία της από το χώρο των επιστημών είναι που οδηγεί σε τετριμμένες λύσεις και περιορίζει τη δημιουργικότητα. Σε αυτό το σημείο έρχεται η τέχνη για να συμπληρώσει το παζλ της επιτυχίας: STEM + Art = STEAM. 

Με όλες αυτές τις θεματικές περιοχές ενοποιημένες, οι μαθητές έχουν μια ολοκληρωμένη αντίληψη και όχι κατακερματισμό γνώσης.